fbpx

Kaj potrebujem v previjalni torbi, ko grem na sprehod, kavo ali obisčem Festival vozičkanja?

Kaj je sploh potrebno imeti v previjalni torbi

 

Ko sem sama postala mamica, sem se na začetku, ko sem odhajala na kavo, na izlet ali kam drugam, večkrat spraševala, kaj vse potrebujem, da bo naše potepanje z dojenčkom, kar se da brezskrbno.

Včasih sem pripravila goro stvari, a pozabila najnujnejše, spet drugič sem s seboj nesla cel kup stvari, ki so mi samo obtežile torbo in vzele prostor.
Tako sem se skozi leta in še enega otročka naučila optimalno spakirati torbo, da imam s seboj vse, kar potrebujem in hkrati ne preveč, da bi se zgubljala v kupu stvari.

Se tudi ti odpravljaš na kavo, izlet z dojenčkom ali pa boste obiskali Ljubljanski festival vozičkanja?  Ob tem pa se sprašuješ, kaj vzeti  s seboj?

 

Seznam stvari za previjalno torbo

 

Zate sem pripravila seznam stvari, ki jih potrebuje mamica v torbi, ko se odpravlja ven z dojenčkom, da je pripravljena na vse in lahko uživa v brezskrbnih dogodivščinah:

 1. Plenice; vsaj 3 pleničke za rezervo, če odhajate z majhnim dojenčkom ven za 5 uric ali manj.
 2. Vlažilni robčki
 3. Krema za ritko v pršilu MIONA, ki poskrbi, da je ritka vašega dojenčka nahranjena in zaščitena. Njen brezstični nanos je edinstven način, da je previjanje higiensko, hitro in krema ne ostane za nohti ali na rokah.
 4. Previjalna podloga; za udobno menjavo plenice, ne glede na to, kje se nahajate.
 5. Tetra plenička
 6. Hrana za dojenčka; Če je vaš dojenček že na dopolnilni prehrani, vzemite s seboj hrano, ki jo lahko zaužije na poti. Predlagam, da si sadno, zelenjavne in žitne kašice pripravite v naprej kar doma.
 7. Steklenička in mleko; Če ne dojite pri mlajših dojenčkih, ne pozabite vzeti s seboj dovolj mleka in stekleničko.
 8. Rezervna oblačila; so ključnega pomena, če se dojenček umaže ali mu postane prevroče.
 9. Plastična vrečka, kamor boste lahko shranili morebitna umazana oblačila.
 10. Krema za sončenje in pokrivalo; Za zaščito občutljive kože dojenčka pred soncem.
 11. Duda,če jo dojenček ima.
 12. Steklenica vode za vašo hidracijo ali hidracijo dojenčka, če je že dovolj star.
 13. Kakšna igračka; Včasih pride prav, da se dojenček zamoti vendar to ne pomeni, da potrebujete s seboj celo torbo igrač.
 14. Telefon
 15. Denarnica
 16. Voziček ali nosilka

Čas za dogodivščine

Zavedanje, kaj potrebuje mamica v torbi za izlet z dojenčkom, je ključnega pomena za zagotavljanje brezskrbnih dogodivščin.
Dobro pripravljena torba, ko se odpravljamo ven, omogoča, da se lahko osredotočimo na kakovostno preživet čas z našim dojenčkom in malčkom, ne da bi se obremenjevali s pomanjkanjem nujnih stvari.

Ne glede na to, ali greste na Festival vozičkanja, na kratek sprehod ali na daljši izlet, je pripravljenost tista, ki omogoča udobno in varno popotovanje z dojenčkom.

S temi ključnimi elementi v vaši torbi boste pripravljeni na vse izzive in nepričakovane situacije, ki jih lahko prinese materinstvo. In ne pozabite, vsak izlet z dojenčkom je priložnost za gradnjo spominov in povezovanje na poseben način.

Torej, napolnite svojo torbo s tem, kar potrebujete, in se odpravite na nepozabno dogodivščino z vašim dojenčkom.

 

Se vidimo na Festivalu vozičkanja?

Če boste svojo pot v nedeljo 9. 6. 2024 zavili proti Ljubljani pa lepo vabljeni na Festivalu vozičkanja, ki bo potekal na Pogačarjevem trgu.
Tam vas pričaka obilo pozitivne energije, zabavnega dogajanja in družba mamic, ki se srečujejo z enakimi izzivi in blagoslovi kot kot vi.

Poleg tega bomo tam tudi mi – MIONA, ki vas vabimo, da se ustavite, pokukate in odkrijete vse, kar imamo pripravljeno za vas. Ne zamudite priložnosti, da se nam pridružite, delite svoje izkušnje in ustvarite nove spomine. Se vidimo!

Prispevek je napisala Mateja Jelovčan Božnar iz MIONA.SI.

miona krema za ritko